Kennel “Smedebakken” har installeret SolarMagic i foder – og rekvisitrum

Kennelejer Allan Jørgensen, indehaver af kennel Smedebakken fortæller, at han har et rum i forbindelse med sin hundekennel, hvor han opbevarer hundefoder og rekvisitter til hundetræning m.v.

Rummet er uopvarmet, og har siden opførelsen haft fugtproblemer, hvilket har givet sig udslag i fugtskjolder på vægge, og problemer med at holde foder og rekvisitter tørre.

Allan fortæller videre, at han havde overvejet flere forskellige løsninger på fugtproblemet, herunder permanent varme på rummet. Denne løsning ville imidlertid være en dyr løsning, da det i givet fald skulle være elvarme, da der ikke er anden form for opvarmningsmuligheder i rummet.

Allan havde hørt om luftsolvarme og kontaktede firmaet SolarTronic m.h.p. forslag til løsning af problemet.

Rummet havde en sydvendt væg opført i træ brædder. Mellem brædderne og isolering, var der et lille hulrum, hvorfor installering af et SolarMagic anlæg, var en oplagt mulighed. Luften i dette hulrum vil være let opvarmet, når solen skinnede på den sydvendte væg, og det er denne tørre og letopvarmede luft der er brug for i rummet.

Rummet er på ca. 15 m2, hvorfor en SolarMagic model M40 blev installeret.

Allan fortæller, at han kort tid efter installeringen af SolarMagic anlægget, kunne registrere en væsentligt forbedret indeklima i rummet. Luftfugtigheden var faldet, og rummet virkede varmere. Men først og fremmest var foder og rekvisitter nu tørre, så der ikke længere var problemer med fugt og mug.

Allan er så tilfreds med sit SolarMagic anlæg, at han allerede har bestilt yderligere 3 anlæg til andre rum, der er under opførelse på hundekennelen.